Vettelu opomena ostaje na poleu

Vozač Red Bulla prošao bez kazne

Vettelu opomena ostaje na poleu

M. Maksimović

Odmah po završetku kvalifikacija za VN Japana, Sebastian Vettel se našao pod istragom zbog blokiranja Fernanda Alonsa.Incident se dogodio na posljednjoj šikani u samoj završnici kvalifikacija.

Obojica vozača su pozvana kod sudija koji su nakon razgovora sa vozačima odnosno pregleda snimke odlučili samo opomenuti aktuelnog svjetskog prvaka.To znači da će Sebastian Vettel sutra starti kao prvi, dok se Fernando Alonso spušta za jedno mjesto s obzirom na kaznu Jensona Buttona.Za vozača Red Bulla ovo je četvrti pole position zaredom na VN Japana, ukupno 34.put u karijeri.Do sada je na VN Japana, Vettel slavio dva puta, jednom je osvojio treće, jednom šesto mjesto.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.