Vettelu pole position u Japanu

Dominacija Red Bulla na Suzuki

Vettelu pole position u Japanu

Niko ovdje neće dominirati, rekli su u petak iz Red Bulla. Ipak, njihov dvojac je bio za klasu ispred ostalih i jedini koji je bio blizu je Jenson Button.

Prvo mjesto kvalifikacija uzeo je Sebastian Vettel sa vremenom od 1m 30.839s, dok je u njegovoj sjeni ostao timski kolega, Mark Webber, koji je svoj najbrži krug odvezao za 1m 31.090s.

Treće najbolje vrijeme odvezao je Jenson Button, 1m 31.290s, ali on će ipak startati sa osme pozicije nakon što je kažnjen zbog promjena na mjenjaču.

Kamui Kobayashi će pred domaćom publikom krenuti sa četvrtog mjesta zahvaljujući kvalifikacionom vremenu od 1m 31.700s.

Nakon određenih kazni, start ovogodišnje utrke na stazi Suzuka u Japanu izgledaće ovako: Vettel, Webber, Kobayashi, Grosjean, Perez, Alonso, Raikkonen, Button, Hamilton, Massa, Di Resta, Maldonado, Rosberg, Ricciardo, Hulkenberg, Vergne, Senna, Kovalainen, Glock, De la Rosa, Pic, Petrov, Schumacher i Karthikeyan. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.