Majstore, gdje si krenuo? Tsunoda promašio stazu na VN Francuske
FOTO: EPA

Zbunio se

Majstore, gdje si krenuo? Tsunoda promašio stazu na VN Francuske

H. Zilić

Ovaj vikend na rasporedu je VN Francuske u kalendaru Formule 1.

Završeni su treninzi, a zanimljiva situacija viđena je na treningu broj 3.

Vozač AlphaTauria Yuki Tsunoda promašio je stazu u jednoj krivini.

Staza u Francuskoj je sa strane označena bojama koje su izražene u debljim linijama, u pitanju su plava i siva boja koja je identična boji staze, što je vjerovatno zbunilo japanskog vozača.

Nakon ove situacije stiglo je i upozorenje iz boksa, Tsunoda je morao u popravni vremenski krug, a ovakve situacije se na utrci kažnjavaju oduzimanjem pet sekundi.

Nadamo se je Tsunoda zapamtio sve krivine u Francuskoj da se sutra ne bi slično desilo u borbi za bodove.

Top Komentari

ViniJr
Koji je retard pisao članak i izokrenuo činjenicu da je Tsunoda morao skrenuti sa idealne putanje da bi izbjegao kontakt sa bolidom ispred??? Jadni vi i vaše novinarstvo, drzite se starleta.
8 1
DamirS
Ovo je vrhunac vaše nepismenosti....pa i budala je skontala da je sišao sa staze kako bi izbjegao koliziju sa bolidom ispred. Još je rekao svom timu: ovo je bilo opasno. Bože sačuvaj šta ste vi napravili od ovoga.
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi