VN Štajerske donijela novog pobjednika u kraljevskoj klasi, gorili motori na stazi

Na stazi Red Bull Ring

VN Štajerske donijela novog pobjednika u kraljevskoj klasi, gorili motori na stazi

A. Čaušević
Teme:

Motociklisti Primat Ducatija Jore Martin je stigao do svoje prve pobjede u klasi Moto GP nakon što je bio najbrži na Velikoj nagradi Štajerske.

Na Red Bull Ringu je vožena deseta trka sezone, a danas sjajni Martin je slavio ispred sunarodnjaka Joana Mira i Francuza Fabija Quartarara.

Urka će ostati upamćena po velikom incidentu iz trećeg kruga kada je Dani Pedrosa izgubio kontroli nad svojim motorom, udario je u motor Lorenza Savadorija nakon čega su se oba motora zapalila.

Pedrosa je iz incidenta izašao nepovrijeđen i nastavio je trku poslije ponovljenog starta. S druge strane Savadori je sa staze iznijet na nosilima i na sreću nije teže stradao.

Quartararo je ostao na prvom mjestu sa 172 boda, njegov sunarodnjak Johann Zarko ima 132 boda, dok je Mir na trećem mjestu sa 121 bodom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi