Verstappen ponovo "rasplakao"  Mercedesove vozače, Ferrari izvukao maksimum

VN Štajerske

Verstappen ponovo "rasplakao" Mercedesove vozače, Ferrari izvukao maksimum

H. Zilić

Vožena je utrka Formule 1 za VN Štajerske.

Najviše razloga za zadovoljstvo imali su u Red Bullu, obzirom da je Max Verstappen upisao novi tirjumf.

Nizozemac je odvozio sjajnu utrku i iza sebe ostavio dvojac Mercedesa, Lewisa Hamiltona i Valterija Bottasa.

Na četvrtom mjestu završio je vozač Red Bulla Sergio Perez, a odličnu utrku imao je i Lando Norris u McLarenu koji je završio na petoj poziciji.

Ferrari je imao turbulentan vikend, ali na kraju su oba vozača završila u poenima. Carlos Sainz je zauzeo šestu, a Charles Lecler sedmu poziciju pa s emože reći da je Ferrari u Štajerskoj izvukao maksimum.

U bodovima su još završili Stroll, Alonso i Tsunoda.

Top Komentari

Svojprisebi
E dosta vala hamiltona
1 1
celikze
E eto sad kada je placljivko prvi i kad vozi od pocetka do kraja sada nije dosadno…a kada je Hamilton onda je dosadno…al poslije 7god neka se malo raduju iduce godine nastupa opet era Mercedesa…svjesno ove god nece da ulazu u bolid jer iduce god su nova pravila i sve resurse su ulozili za naredne god
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi