Webber sutra starta 200.put u karijeri

Pojavio se na VN Australije 2002.godine

Webber sutra starta 200.put u karijeri

M. Maksimović

Vozač Red Bulla, Mark Webber sutra će na VN Bahreina startati svoju 200 utrku u Formuli 1. Australac se našao u društvu 13.vozača koji su dostigli ovu brojku. U Formuli 1 se Mark Webber pojavio 2002.godine na startu utrke za VN Australije.

 Vozio je za ekipu Minardija, zauzeo je odlično peto mjesto iako je zaostajao za pobjednikom Michaelom Schumacherom čitava dva kruga. već sljedeće godine prelazi u Jaguar sa kojim je u prvoj od dvije sezone osvojio ukupno 17 bodova. Prvo postolje u karijeri, izborio je 2005.godine u Monacu kao vozač Williamsa. Završio je treći iza Heidfelda i Raikkonena. Prvu pobjedu Webber je proslavio 2009. godine na Nürburgringu u bolidu Red Bulla. Ukupno je u karijeri ostvario devet pobjeda i 11 pole positiona. 

 

''Prva utrka je bila posebna. Pojavio sa se na startu kao vozač jedne male ekipe, ali voziti sa najboljima bila je poebno iskustvo. U Nürburgringu sam imao svoj dan, vozio sam sjajno, pobjedio sam uz kaznu'' sjeća se Webber.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.