Whitmarsh: Još uvijek ne razumijem Hamiltonovu odluku

Ishitreno ili ne, Hamilton je donio odluku

Whitmarsh: Još uvijek ne razumijem Hamiltonovu odluku

McLarenov šef, Martin Whitmarsh, još uvijek ne razumije Hamiltonove razloge zbog kojih je izabrao da napusti tim i od iduće sezone se pridruži Mercedesu.

" Lewis će na ovo pitanje odgovoriti puno bolje nego ja. U životu postoji trenutak kad čovjek osjeti da želi napustiti gnijezdo. Ponudili smo Lewisu ugovor po kojem bi bio plaćen više nego bilo koji drugi vozač. To nas je navelo na razmišljanje da je Mercedes možda ponudio više novca, nisam siguran u to, ali Lewis je donio odluku", izjavio je Whitmarsh.

 

Prije nego je Hamilton donio odluku, Whitmarsh je bio siguran da će on produžiti ugovor. 

 

" Iskreno, nisam mislio da će on otići, bio sam iznenađen, ali ne i šokiran. Rekao je da odlazi nakon što je završila utrka u Singapuru. Mislim da nije dobro donositi odluke nakon loše utrke. On je bio uvjeren da će pobijediti i poslije je bio razočaran. Poštujem njegovu odluku, ali mislim da bi mu bilo bolje s nama, mi smo jači tim i namjeravamo ga pobijediti iduće godine!"

 

 

Whitmarsh je također rekao da se nada da Hamilton možda već sad žali zbog svoje odluke iako to nikad neće javno priznati.

 

" Nadam se da on danas misli da je napravio veliku grešku i da će tako razmišljati i naredne godine. Donio je odluku i moraće s njom živjeti. Poznajem ga od njegove 11. godine, nakon Brazila ćemo oboica biti emotivni." 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.