Williams: Razgovori sa Kubicom traju, još smo bez odluke
Foto: EPA

Demantovali navode medija

Williams: Razgovori sa Kubicom traju, još smo bez odluke

Čelnici Williamsa saopštili su da još uvijek nije donijeta odluka o tome da li će poljski vozač Robert Kubica od naredne sezone voziti za njihov tim. 

Podsjetimo, Kubica je u proteklim mjesecima dva puta testirao za Williams, ekipu za koju je vozio 2010. godine. On bi i nakon posljednje trke ovogodišnjeg šampionata trebao testirati ovogodišnji bolid Williamsa, a mnogi mediji su prenijeli kako je on već potpisao ugvoor i da će naredne sezone voziti za ovu ekipu umjesto Brazilca Felippea Masse.

Ipak, iz Williamsa su demantovali da je ugovor već potpisan.

"Pregovori sa Kubicom su u toku, vidjet ćemo može li on biti taj koji će zamijeniti Massu. Za sada nemamo ništa da objavimo, objavit ćemo kada budemo imali nešto, a to svakako neće biti tokom trke u Abu Dhabiju", saopštili su iz Williamsa. 

Podsjetimo, poljski vozač je prekinuo karijeru u Formuli 1 zbog teške povrede u februaru 2011. godine zbog koje su ograničeni njegovi pokreti desnom šakom. Ipak, bez obzira na to on je bio impresivan tokom testiranja za Williams i postoji velika mogućnost da će se vratiti u Formulu 1. Dodajmo da je Kubica, osim za Williams, vozio i za BMW Sauber.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti