Wolffu Mercedesova postava senzacionalna

Ponovo osvojena titula

Wolffu Mercedesova postava senzacionalna

A. Čaušević

Mercedes je i ove godine nastavio s dominacijom u Formuli 1 jer su ponovo osvjeni vozačka i konstruktorska titula. 

Šef tima Totto Wolff smatra kako su izuzetno dobri odnosi Lewisa Hamiltona i Valtterija Bottasa ključni za uspjeh.

"Stvarno sam ponosan što smo tokom godina uvijek uspjevali staviti vozače iza timskih ciljeva i iza Mercedesovih ciljeva da budemo jedan od najuspješnijih sportskih timova na svijetu.“

"Imali smo svojih uspona i padova, ali u osnovi su naši vozači bili jako dobri i doprinosili su našem uspjehu. Valtteri i Lewis imaju jako dobru saradnju i pritišću jedan drugog. Mislim da su obojica imala pristojnu sezonu. Lewis je osvojio naslov, ali je Valtteri uvijek bio tu, pobijedio je na nekoliko utrka i napredovao je kao vozač."

"Ta dinamika je jako pozitivna za tim. U tom smislu, mislim da imamo senzacionalnu vozačku postavu za budućnost", smatra Wolff.

Hamilton je u sezoni iza nas stigao do svoje šeste titule prvaka svijeta, dok je Bottasu ova godina bila najuspješnija u karijeri jer je završio drugi u poretku vozača.

Inače, Britancu i Fincu ugovor s Mercedesom ističe na kraju sljedeće godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi