Zabavna igrica donosi šansu za osvajanje karata za Red Bull Showrun Sarajevo

Zabavna igrica donosi šansu za osvajanje karata za Red Bull Showrun Sarajevo

Endin Čaušević

U susret spektaklu u Sarajevu, pokrenuto je nagradno takmičenje pod nazivom "Red Bull All Terrain utrku", u kojoj igrači zahvaljujući svojim vozačkim vještinama u svijetu gaminga mogu osvojiti sjajne nagrade.

Poznato je da su vozači Red Bull Racinga bolide Formule 1 dosad vozili na različitim terenima, u pustinji, na seoskim putevima i plaži pa čak i u planinama na snijegu, a sada fanovi Formule 1 i drugi ljubitelji igara imaju priliku da učine nešto slično u virtuelnom svijetu i tako osvoje nagrade.

Igra Red Bull All Terrain namijenjena mobitelima funkcioniše vrlo jednostavno i pokreće se direktno na web stranici SPREMNI ZA ALL TERRAIN UTRKU? (redbull.com). Ponuđene su četiri mape, grad, pustinja, plaža i zima, koje donose specifične izazove tokom upravljanja F1 bolidom. Nakon što se izabere jedna od mapa, potrebno je izbjegavati prepreke i ostvariti što bolji rezultat.

Za početak se može izabrati omiljena mapa, no igrače kasnije očekuju i drugi izazovi. Također, za ubrzanje bolida se koristi lijevi palac, dok se automatsko kočenje aktivira otpuštanjem dugmeta na ekranu mobitela. Desni palac se upotrebljava za skretanje bolida lijevo i desno. Na kraju svakog od pomenutih terena nalazi se kolekcionarski predmet koji je potrebno sakupiti kako bi bolid bio spremniji i dinamičniji za naredni teren.

Oglasi

Ključ uspjeha je optimalno blansiranje između brzine i preciznosti, kao i izbjegavanje prepreka za dodatni bonus, a štoperica će izmjeriti vrijeme. 

Za tri najbolja igrača osigurana je posjeta F1 Paddocku, ali i mjesta u Fun Pit zoni za posmatranje spektakularnog događaja Red Bull Showrun zakazanog za 9.  juni u Sarajevu (uz po jednu pratnju). 

Za one koji budu plasirani od 4. do 13. mjesta, namijenjena je dukserica F1 ekipe Red Bull Racing, koja će upotpuniti outfit za uživanje u Red Bull Showrunu, a žeđ će ugasiti i podići svoju energiju limitiranim izdanjem energetskog napitka Red Bull, pod nazivom Red Bull Racing 4pack. Igrači koji se nađu na konačnoj tabeli između 14. i 23. mjesta, osvojit će kačket Red Bull Racinga uz Red Bull Racing 4pack, no ni oni koji se plasiraju od 24. do 40. pozicije neće ostati praznih ruku jer ih čeka utješna nagrada, pomenuti Red Bull Racing 4pack.

Igra Red Bull All Terrain može se odigrati još do kraja mjeseca, a u igranju su se već okušali poznati bh gejmeri Nedim Lepić, Arrom i Wondery: Red Bull Bosna i Hercegovina (@redbullbih) • Instagram photos and videos

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi