Zamjena za Ricciarda: Red Bull angažovao Pierrea Gaslyja

Vozit će skupa sa Verstappenom

Zamjena za Ricciarda: Red Bull angažovao Pierrea Gaslyja

F1 ekipa Red Bulla angažovala je Pierrea Gaslyja da bude timski kolega Maxu Verstappenu naredne sezone.

Francuski vozač je impresionirao u debitantskoj sezoni vozeći za sestrinku ekipu Toro Rosso. On je osvojio jednu četvrto mjesto i to u Belgiji te je osim toga još dva puta završavao među 10 najboljih vozača računajući i posljednju trku u Mađarskoj.

Upravo zbog toga Red Bull je odlučio da će on biti njihova zamjena za Daniela Ricciarda koji je odlučio da nakon ove sezone napusti ekipu i da pređe u Renault.

Inače, Gasly je bio rezervni vozač Red Bulla tokom sezone 2015. prije nego što je osvojio GP2 Drivers Championshim tokom 2016. godine što mu je dalo kasnije šansu u Toro Rossu.

"Otkad je Pierre prvi put kročio u Formulu 1 za bolid Scuderio Toro Rosso, samo mu je godina dana trebala da pokaže svoj neosporivi talenat koji je Red Bull njegovao od ranog početka njegove karijere", između ostalog je poručio šef ekipe Red Bulla Christian Horner.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi