Trener Željezničara nezadovoljan

Odović: Kokot? Kamo sreće da imamo boljeg strijelca

Trener Željezničara Milomir Odović je bio vidno potresen nakon novog razočarenja kojeg su priredili fudbaleri njegovog kluba, koji su na svojoj Grbavici odigrali samo 0:0 sa tuzlanskom Slobodom.

"Ova utakmica je pokazala da se veoma, veoma lako ulazi u krizu, a teško izlazi iz nje. Jednostavno, nekoliko igrača se muči sa formom. Imali smo i problema da je bilo mnogo odsutnih igrača a igrali smo protiv veoma jake Slobode. Bilo bi nam mnogo lakše da smo brzo zabili gol, ali to je sport", rekao je Odović, koji je potom prokomentarisao činjenicu da je njegova ekipa bila u dobroj formi u Evropi, a da je sada potpuno druga priča:

"Nemojte zaboraviti da smo u Evropi imali još dva izuzetno kvalitetna igrača, a veliko je pitanje koliko mogu njihove alternative. Dodajte tome izostanak nekoliko standardnih igrača... Što se tiče novih igrača, nisam zadovoljan. Radi se o tome da Joco Stokić veoma teško ulazi u formu, Brazilac Tiago nešto pokazuje ali su to igrači koji još uvijek nisu na svom nivou. To je pravi problem".

"Ni izdanje Đelmića nije bilo na potrebnom nivou, Kokot nije iskoristio neke šanse... Ja na klupi imam četiri igrača, od kojih jedan ima sedamnaest a ostala trojica osamnaest godina. Nemamo potrebnu širinu".

"Nastojim da što prije vratim ekipu u što bolju formu, da počnemo napokon pobjeđivati. Bavim se problemima na terenu i onim igračima kojim raspolažem. Jesu li realne najave o tituli? Ne želim to da komentarišem", rekao je Odović.

Šef stručnog štaba FK Željezničara je potom govorio i o reakciji navijača Plavih nakon posljednjeg sudijskog zvižduka, koji su izviždali fudbalere u plavim dresovima.

"Navijači su nakon prva dva kiksa bili tolerantni, a onda smo se vratili na pravi kolosjek. Sada su nam se desila dva neplanirana kiksa i opet ponavljam da se u krizu lako ulazi, a teško izlazi. Moramo se nositi sa svim rezultatima i popravljati stvari. Nadam se da ćemo biti bolji protiv Olimpica, vraćaju nam se neki igrači pa ćemo vidjeti".

Odović uprkos negativnom rezultatu nije izvršio sve tri izmjene, koliko ih je imao na raspolaganju.

"Izvršio sam dvije izmjene baš iz razloga što nisam želio da guram djecu u vatru. Nužno mi je bilo da pravim izmjenu u veznom redu, a tu sam imao sve same dječake na klupi. Protivnik je bio takav kakav jeste, a i sudac je tolerisao izuzetno grubu igru".

Potom se trener Plavih osvrnuo i na pitanje o ostavci.

"Ostavka? Tu su ljudi koji vode klub i oni donose odluku. Trebamo izanalizirati sve, apsolutno sve. Ja im stojim na raspolaganju, a ako nisu zadovoljni onim što radim, neka rade šta misle da je potrebno".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Jedan od igrača koji su najviše zakazali je Zoran Kokot, koji nije bio na potrebnom nivou u posljednje dvije utakmice.

"Što se tiče Kokota, teško je pričati o tim špic igračima. Kamo sreće da imamo boljeg stijelca..."

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti