Dobra utakmica na Grbavici, Sloboda sretnija zbog boda

Željo nije uspio pobijediti

Dobra utakmica na Grbavici, Sloboda sretnija zbog boda

Edmir Škorić

Željezničar i Sloboda odigrali su bez golova utakmicu sedmog kola BHT Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Na Grbavici sjajan utakmica, otvorena, prilike na obje strane, no mreže se nisu tresle, a tim rezultatom nedvojbeno sretniji su gosti iz Tuzle.

Već u šestoj minuti je bilo opasno pred golom domaćih, ali Ahmetović na dodavanje Zebe očajno šutira s 10-ak metara. Ubrzo je Ahmetović još jeednom bio u prilici, ali opet je bio neprecizan.

Blagojević i Kokot su imali dobre šanse u 15. i 16. minuti. Ahmetović loše šutira i u 35. minuti, a dobru šansu za Tuzlake ne koristi Zeba, bivši igrač Plavih.

Mogao je Blagojević da iznenadi u 39. minuti Pirića, malo je falilo, ali je golman Slobode uspio da loptu izbaci ispod prečke u korner.

U prvih 15 minuta nastavka nije bilo uzbuđenja, a onda sjajan prodor Govedarice, kojeg je ipak uspio da zaustavi Antolović pravovremenim izlaskom s gola. U 68. minuti Veselinović i Ahmetović su imali sjajne pokušaj, Antolović pokazao kakav je golman.

Do kraja utakmice ostalo je 0:0, što svakako, ponavljamo, više odgovara Tuzlacima. 

Željezničar - Sloboda 0:0

Željezničar: Antolović, Blagojević, Đelmić, Mladenović, Livaja, Hadžiahmetović, Sadiković D., Bogdanović, Tiago, Kokot, Hodžurda. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sloboda: Pirić, Kostić, Efendić, Zeba, Ivetić, Sarić, Mehmedagić, Ordagić, Stjepanović, Govedarica, Ahmetović.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti