Đurić: Zvao me trener Darmstadta, išao bih u Bundesligu

Bh. reprezentativac govorio za SportSport.ba

Đurić: Zvao me trener Darmstadta, išao bih u Bundesligu

Milan Đurić, napadač bh. reprezentacije i italijanske Cesene, mogao bi se u ovom prijelaznom roku pridružiti Mariju Vrančiću u novom bundesligašu Darmstadtu. 

Stasiti napadač jučer je veći dio prijepodneva proveo s mobitelom na uhu. Nakon što je trener Darmstadta izjavio da je kontaktirao Đurića, svi su zvali i pitali samo za mogući prelazak u Bundesligu. A s njegova lica nije silazio smiješak. Međutim, na konkretno se pitanje uozbiljio i rekao:

"Istina je da sam razgovarao sa trenerom Darmstadta i na osnovu razgovora mogu zaključiti da sam tip napadača kakvog želi vidjeti u svojim redovima. Ja sam mu rekao da bih volio preći u Darmstadt, odnosno zaigrati u Bundesligi, no konkretne ponude još uvijek nema. Vidjećemo šta će biti u narednim danima", riječi su Milana Đurića na početku razgovora za SportSport.ba. 

Đurić se distancirao od glasina kako su za njegove usluge zainteresovani Palermo, Hertha, Standard i brojni drugi klubovi koji se spominju u italijanskim medijima. 

"Kada su u pitanju ostali klubovi, za sada to su samo priče. Bili su neki razgovori, ali ništa konkretno i mislim da onda nije ni vrijedno to spominjati. Ja sam igrač Cesene i trenutno sam skoncentrisan isključivo na svoj klub."

Cesena prošle sezone nije uspjela sačuvati prvoligaški status u Italiji, a Đurić je tokom razgovora istakao da je cilj ekspresni povratak u društvo najboljih.

"Neće mi biti krivo i ako ostanem u Ceseni, meni je ovdje lijepo i imam važeći ugovor. Također, imamo dobar tim i vjerujem da se možemo odmah vratiti u Seriju A. Doveli smo i nekoliko kvalitetnih igrača koji nam mogu pomoći u tome", zaključio je na kraju Đurić. 

Đurić se ne može pohvaliti pretjeranim golgeterskim učinkom iz prošle sezone, obzirom da je u 28 odigranih utakmica postigao tek tri pogotka. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.