Kuzmić: Nadam se da ću dobiti poziv za Eurobasket

Naš reprezentativac se nada pozivu selektora Petrovića

Kuzmić: Nadam se da ću dobiti poziv za Eurobasket

Ognjen Kuzmić igra odličnu sezonu kod Salve Maldonada u Joventutu. Nada se naš mladi centar da će jednog dana krenuti stopama Mirze Teletovića.

Ognjen je ove godine izabran u drugoj rundi drafta od strane Golden State Warriorsa. Ovo mu je druga sezona u Španiji, a ove godine igra važnu ulogu u svojoj ekipi, u zasigurno najjačoj ligi u Evropi. U svom razgovoru za FIBA-u pričao je o Joventutu, ACB ligi, ali i reprezentaciji.

 

"Zaista je jako teško i izazovno igrati ovdje, ako uporedimo gdje sam igrao ranije. Ovo je veoma ozbiljna liga. Mislim da sam sve bolji, ali morat ćete pitati trenera," rekao je centar Joventuta.

 

"Nadam se da ću napredovati u svim aspektima igre. Ali nije sve u mišićima, najvažnija je mentalna stabilnost, način na koji igrate," kaže Kuzmić za Endesa ACB ligu. Dodao je i da se nada pozivu Ace Petrovića.

 

"Prošlo ljeto sam sa reprezentacijom bio 10-ak dana, ali nisam uspio osigurati mjesto u ekipi. Nadam se da ću u tom uspjeti naredne godine, naravno ukoliko me selektor bude zvao," riječi su Ognjena Kuzmića.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.