Historijski uspjeh Lejle Tanović!

Veliko dostignuće

Historijski uspjeh Lejle Tanović!

A. Čaušević

Najuspješnija bh.biciklistkinja i 14 puta državna prvakinja Lejla Tanović napravila je historijski napredak na UCI listi za Bosnu i Hercegovinu, kao i lični rekord ulaskom u top 50 biciklistkinja svijeta. 

Tanović je tako nakon zadnjeg upisa bodova napredovala za 25 pozicija te sada zauzima 46. mjesto na Svjetskoj biciklističkoj ranking listi.

Četverostruka balkanska prvakinja također je zabilježila napredak na UCI Marathon Series svjetskoj ranking listi na kojoj je nakon dobrih izdanja na maraton utrkama zauzela 47. mjesto u konkrenciji svih biciklistkinja svijeta.

Lejla Tanović je prva biciklistkinja BiH koja je ušla u top 100 najboljih na svijetu iz BiH, a sada je i prva biciklistkinja koja je probila granicu i ušla u top 50 najboljih na svijetu i to u dvije različite discipline.

Top Komentari

Mowzilla
Aferim
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi