Biciklistkinja Lejla Njemčević na najbolji način promoviše BiH: Postigla je novi veliki uspjeh

Jedna od najboljih na svijetu

Biciklistkinja Lejla Njemčević na najbolji način promoviše BiH: Postigla je novi veliki uspjeh

E. Ganibegović

Biciklizam u Bosni i Hercegovini i nije naročito popularan sport, no kako je Amel Tuka popularizovao atletiku, Lana Pudar plivanje, tako Lejla Njemčević konstantnim uspjesima plijeni pažnju bh. sportske javnosti na sebe i sport kojim se bavi.

Upisani su bodovi i objavljena je svjetska UCI maraton ranking lista, a naša Lejla Njemčević zauzima prvo mjesto.

Na liderskoj poziciji ona ima 1178 bodova, druga je Stefanie Dohrn iz Njemačke s deset manje, dok je Italijanka Peretti Claudia treća s 1128 bodova.

Ovo je drugi put u Lejlinoj karijeru da zauzima prvo mjesto na UCI ranking listi. Podsjetimo, prošle godine je sezonu završila kao najbolje rangirana maratonka svijeta. 

Opis nije dostupan.

Ovaj plasman je izuzetno važan uoči održavanja prvog Svjetskog kupa u novoj sezoni uzimajući u obzir to da se startna pozicija u utrci određuje u odnosu na UCI ranking, pa Lejla Njemčević ima najbolju poziciju. 

Prošle sedmice Lejla je osvojila svoju 18. titulu državne prvakinje a naredno takmičenje za našu takmičarku upravo je svjetski kup u Novom Mestu u Češkoj koji važi za jedan od najbitnijih biciklističkih događaja u sezoni.

Top Komentari

Mowzilla
Aferim heroino nasa ⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️⚜️
0 0
Zaccheroni
Bravo!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi