Nerealne scene stižu iz Francuske: Održana "utrka iz pakla", biciklisti "okovani" blatom

Kultna utrka Pariz-Roubaix

Nerealne scene stižu iz Francuske: Održana "utrka iz pakla", biciklisti "okovani" blatom

A. Čaušević

Održano je 118. izdanje utrke Pariz-Roubaix koja je specifična po teškom terenu i kaldrmi. 

Zbog svoje zahtjevnosti ovaj utrka nosi i nadimak "Nedjelja iz pakla" što se na neki način na svojoj koži mogli osjetiti i današnji biciklisti.

Tokom utrke vladali su teški uslovi, padala je kiša, ulice su bile pune prljavštine i mulja, a biciklisti su kroz cilj prošli "okovani" blatom.

Pobjedu je na kraju odnio Italijan Sonne Colbrelli u sprint završnici. Na podijumu su još završili Vermeersch i Van der Poel.

Najveći gubitnik dana je Giani Moscon koji je bio vodeći većim dijelom utrke, ali je u jednom trenutku zastao da očisti bicikl, nakon toga je pao 25 kilometara prije kraja.

Inače, dužina rute je 280 kilometara, a cijela utrka se održi istog dana bez pauza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi