Roglič osigurao drugu pobjedu na Vuelti

Trijumf stvar formalnosti

Roglič osigurao drugu pobjedu na Vuelti

A. Čaušević
Teme:

Primož Roglič je osigurao drugu uzastopnu pobjedu na Vuelti. 

Dan učio posljednje etepe Roglič je uspio zadržati vodstvo u generalnom poretku ispred Richarda Carapaza. Ekvadorac za Slovencem kasni 24 sekunde.

Posljednja etapa se vozi ulicama Madrida te ima rekreativni karakter pa slovenački biciklista već može hladiti pobjednički šampanjac.

Inače, jučerašnja etapa pripala je Davidu Gaudu iz Groupama, dok su iza njega bili Švicarca Gino Mader i Španac Iion Izaguirre Insausti.

Roglič je na Vuelti slavio i 2019. godine, dok je ove godine na Tour de Franceu bio drugi nakon što ga je u posljednjim etapama pretekao njegov sunarodnjak Tadej Pogačar.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi