Tour de France će se ipak voziti, određen novi termin

Dobre vijesti

Tour de France će se ipak voziti, određen novi termin

Iako su se ljubitelji biciklizma nadali da će Tour de France biti održan u ranije određenom terminu, to se neće desiti.

Naime, jutros su stigle informacije da se ovogodišnja utrka u Francuskoj neće održati kako je planirano od 27. juna do 19. jula. Tour de France je, naime, zbog svega što se dešava u svijetu i Francuskoj, odgođen, ali ne i otkazan.

A sada stižu informacije o novom terminu prestižne biciklističke utrke.

Međunarodna biciklistička unija je danas saopštila novi termin utrke. Tour de France bi trebao početi 29. augusta i voziti se do 20 septembra.

Ljubitelji biciklizma mogu odahnuti i jer se vjeruje da će nakon Tour de Franca biti održane i ostale velike utrke. Ipak, vjerovatno će se voziti bez prisustva publike.

Tako bi se Svjetsko prvenstvo trebalo održati od 20. do 27. septembra, a Giro d'Italia vjerovatno od 3. do 25. oktobra. Još uvijek se čeka mogući termin održavanja La Vuelte.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi