Tour de France: Quintani 18. etapa, žuta majica i dalje na Alaphillipeovim leđima

Trka oko Francuske ulazi u završnicu

Tour de France: Quintani 18. etapa, žuta majica i dalje na Alaphillipeovim leđima

S. Bošković

Danas je vožena 18. etapa ovogodišnjeg Tour de Francea. 

Na današnjoj etapi voženoj između Embruna i Valloire, a dugoj 208 kilometara slavio je Nairo Quintana.

Biciklisti su imali dosta težak dan, s obzirom na to da se etapa sastojala od jednog uspuna prve kategorije, te dva uspona najveće, HC, kategorije.

Na kraju je prvi na cilj stigao Nairo Quintana, nakon pet sati, 34 minute i 15 sekundi vožnje. Iza njega stigao je Romain Bardet, s minutom i 35 sekundi zaostatka, dok je mjesto na podiju još zauzeo Kazahstanac Alexey Lutsenkoj koji je za pobjednikom zaostao dvije minute i 28 sekundi.

U borbi za generalni plasman nije bilo previše promjena. Julian Alaphilippe, Geraint Thomas, Thibaut Pinot, te Steven Kruijswik na cilj su stigli skupa, no dobar dan imao je Egan Bernal koji je na cilj stigao 32 sekunde prije Apahilippea, te došao na drugo mjesto u generalnom plasmanu.

Bernal zaostaje minut i 30 sekundi za vodećim Francuzom, dok je na trećem mjestu, pet sekundi iza Bernala, Geraint Thomas. No, u dvije minute zaostatka za Alaphilippe se još nalaze Steven Kruijswijk i Thibaut Pinot.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi