Novi šamar Hasbulli: Pakleni susret "najstrašnijeg čovjek na svijetu" i Rozika pred ringom

Sreli se u Dubaiju

Novi šamar Hasbulli: Pakleni susret "najstrašnijeg čovjek na svijetu" i Rozika pred ringom

Admin Čaušević

Abdu Rozik se hrabro suprotstavio čovjeku kojeg "krasi" epitet "najstrašnijeg čovjeka na svijetu", Martynu Fordu. 

Abdu Rozik je veliki rival druge internert zvijezde Hasbulle Magomedova koji je jako blizak velikoj UFC legendi Khabibu Murmagomedovu.

Rozik koji je kao Hasbulla zbog genetiskih poremećaja patuljastok rasta, je zvijezda društvenih mreža. Ima 18 godina i često se pojavljuje na događajima iz borilačkih sportova.

Ovaj 18-godišnjak je u subotu bio u Dubaiju gdje se hrabro suprostavio "zvijeri" visokoj 203 centimetra i teškoj 140 kilograma.

[twitter]https://twitter.com/probellum/status/1504878807869710347[/twitter]

Rozik je Forda gledao direktno u oči, čak je i udario šakom, a na kraju je sve završeno s osmijehom i u dobroj šali.

Ford se priprema za borbu koju mnogi željnu iščekuju i okršaj sa Iranskim Hulkom Sajadom Gharibijem. Taj meč je planiran za kraj aprila.

Nakon što završi okršaj s Irancem Britanac bi rado i odmjerio snage se Hafhthom Bjronssonom koji je u subotu navečer u "borbi titana" pobijedio Eddiea Halla.

S druge starne, iako su to mnogi prizivali i nadali se okršaju od borbe između Hasbulle i Rozika neće ništa biti iako su se u prošlosti prilikom "slučajnih" susreta znali žestoko suprostaviti jedan drugom.

Pjevač iz Tadžikistana je prošlog mjeseca bio u posjeti Old Traffordu. Pozirao je s mnogim fudbalerima Manchester Uniteda, te je uspio da upozna svog idola Cristiana Ronalda.