Nema ga pola: Iranski Hulk značajno smršao za mjesec, "najtrašniji na planeti" zabrinut

Objavio kako izgleda

Nema ga pola: Iranski Hulk značajno smršao za mjesec, "najtrašniji na planeti" zabrinut

Admin Čaušević

Prije početka priprema za meč sa Martynom Fordom, Sajad Gharibi je bio težak oko 180 kilograma. 

Prije mjesec objavljeni su tačni podaci o kilaži dvojice boraca, a popularni Iranski Hulk je vagao tačno 176 kilograma.

Sada, na dvije sedmice uoči borbe protiv "najstrašnijeg čovjeka na planeti", ovaj 30-godišnjak je značajno smršao.

Naime, putem društvenih mreža Gharibi je objavio video na kojem se mjeri i vaga, a kako se može vidjeti njegova težina sada iznosi nešto više od 138 kg.

To znači da je Iranac u razmaku od nekoliko sedmica uspio izgubiti skoro 40-ak kilograma što će mu sigurno pomoći da se lakše kreće u ringu.

Borba protiv Forda je pomjerena za kraj aprila zbog povreda, a istovremeno se i Britanac naporno sprema za meč kojeg iščekuju svi ljubitelji borilačkih sportova.

Oglasi

[instagram]https://www.instagram.com/p/Bsvr2vwnxBp/[/instagram]

Ford je također smršao u proteklom periodu i težak je 143 kilograma, ali ostaje da se vidi kakva će im biti kilaža na sučeljavanju uoči borbe.

Inače, kada je u pitanju visina tu je u prednosti Ford koji je visok 204 centimera, 18 centimetara više nego Iranac.

Gharibi nema nikakvog iskustva u boksu i mnogi su mišljenja da će ga Ford "sameljti" u ringu. 

Kada su se nedavno susreli u Dubaiju Ford je bez problema "raznio" Gharibija koji u međuvremenu naučio lekciju te nastoji biti spreman na sve izazove. 

Top Komentari

Twista
Opet vi o ovom botoksasu, nece 20 sekundi prezivjeti! Jedva cekam da vidim raj mec. Na kojem ce oni zaraditi po 20 miliona a ja dobiti sadisfakciju sto vidim ono, sto novinari ss ne vide!
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti