Dana White se nasmijao u lice Khabibovom ocu: Nije bio ni svjestan šta ga čeka

Na prvom razgovoru

Dana White se nasmijao u lice Khabibovom ocu: Nije bio ni svjestan šta ga čeka

M. Šljivak

Čuveni dagestanski MMA trener i otac velike zvijezde Khabiba Nurmagomedova, Abdulmanap, stvorio je istinske šampione u svojoj dvorani prije smrti 2020. godine u 58. godini života.

Abdulmanap Nurmagomedov je radio čuda sa svojim borcima. Mnoge od njih je napravio šampionima, a svjetsku slavu stekli su njegov sin Khabib te Islam Makhachev.

Khabib je godinama terorisao laku kategoriju UFC-a. Sve do povlačenja 2020. godine bio je nezadrživ i karijeru je okončao s omjerom 29-0.

The Eagle se nakon očeve smrti odlučio povući i posvetiti se cilju koji je Abdulmanap imao - odvesti Islama Makhacheva na tron.

To je na kraju i učinio. Makhachev je proteklog vikenda u Abu Dhabiju pobijedio Charlesa Oliveiru i došao je na tron lake kategorije.

Kada je na prvom sastanku u Sjedinjenim Američkim Državama Abdulmanap doveo svoje borce u UFC, predjednik najveće MMA organizacije Dana White smijao se na riječi čuvenog trenera.

Oglasi

Abdulmanap mu je jasno rekao da njegovim dolaskom u narednim godinama u lakoj kategoriji više niko nema šta tražiti.

"Kada sam u Sjedinjenim Američkim Državama razgovarao s Danom Whiteom, on je izrazažvao veliku sumnju u kvalitet naših boraca. Rekao sam mu otvoreno da ćemo biti najbolji i da ćemo godinama dominirati".

"On se na to nasmijao, a ja sam mu ponovio. Bit ćemo šampioni i godinama ćemo vladati u ovoj kategoriji", rekao je tada Abdulmanap.

[twitter]https://twitter.com/Ali90z_/status/1584034427511767041[/twitter]

Dana White nije očekivao da će dobiti istinske zvijeri iz Dagestana. Cijeli svijet se divi onom što rade borci iz Abdulmanapove škole i zaista su svi čudesni.

Čuveni trener je i Usmana Nurmagomedova najavio kao novu veliku zvijer, a ovaj borac će imati uskoro šansu da postane prvak lake kategorije u Bellatoru.

Nakon toga će kako stvari stoje u UFC. Tamo će Islam Makhachev čuvati tron za njega barem još nekoliko godina.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi