Volkanovski nepobjediv, Pantoja novi šampion, šokantan rasistički ispad Israela Adesanye

UFC 290

Volkanovski nepobjediv, Pantoja novi šampion, šokantan rasistički ispad Israela Adesanye

Midhat Šljivak

UFC 290 u Las Vegasu donio je dvije borbe za titule prvaka i to u perolakoj i muha kategoriji. Tron je odbraio Aleksander Volkanovski i to na lagan način, dok je Alexandre Pantoja postao novi šampion muha kategorije.

Alexander Volkanovski lagano je odbranio pojas prvaka perolake kategorije. Čudesni Australac je u trećoj rundi tehničkim nokautom zaustavio privremenog nosioca pojasa Yaira Rodrigueza.

Iako su mnogi mislili da bi Rodriguez mogao biti taj koji će zaustaviti kralja perolake kategorije, to se nije desilo. U trećoj rundi Volk baca protivnika i zatim mu zadaje seriju žestokih udaraca i sudija prekida meč.

Tako se Volkanovski vratio u pobjednički niz koji je zaustavljen od Islama Makhacheva u pokušaju osvajanja lake kategorije, no u kategoriji ispod je apsolutni kralj.

[twitter]https://twitter.com/SpinninBackfist/status/1677908453660979202[/twitter]

Oglasi

Alexandre Pantoja novi je prvak muha kategorije. On je podijeljenom odlukom sudija savladao Brandona Morena.

Sjajan meč pružio je ovaj dvojac. Bilo je to pet odličnih rundi i veoma težak zadatak za sudije što se i pokazalo kod kartica s rezultatima.

Jedan sudija je Morenu dao pobjedu 49-46, dok su preostala dva bodovala 48-47 za Pantoju i 33-godišnjem Brazilcu je ruka podignuta u zrak, te je okrunio UFC karijeru.

Dricus du Plessis došao je do najveće pobjede u karijeri. On je u drugoj rundi zaustavio nekadašnjeg šampiona srednje kategorije Roberta Whittakera.

[twitter]https://twitter.com/SpinninBackfist/status/1677883292711010304[/twitter]

Južnoafrikanac je serijom udaraca natjerao sudiju da prekine meč i došao je do pobjede koja mu garantuje mjesto izazivača Israela Adesanye u borbi za pojas.

Upravo se Adesanya pojavio u oktagonu nakon meča. Odlučio je izvrijeđati Du Plessisa na rasnoj osnovi, a južnoafrički borac se na kraju samo okrenuo i nastavio je slaviti pobjedu.

Šta bi tek bilo da je on napravio nešto suprotno Adesanyi?

U penziju je nokautom nad Nikom Priceom otišao legendarni Robbie Lawler.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti