Dečko od 160 centimetara izveo nokaut godine u UFC-u

Aguilar spektakularno završio Rossa

Dečko od 160 centimetara izveo nokaut godine u UFC-u

Midhat Šljivak

Meksikanac Jesus Aguilar brutalno je nokautirao Shannona Rossa za samo 17 sekundi na UFC 290 eventu u Las Vegasu. Aguilar je pogodio bradu protivnika i uspavao ga je istog trenutka.

Meksički MMA borac Jesus Aguilar završio je posao na UFC 290 u Las Vegasu nakon samo 17 sekundi borbe protiv Shannona Rossa.

Aguilar je brutalno pogodio bradu Rossa, ovaj je pao kao pokošen i sudija je zaustavio meč za veliko slavlje 27-godišnjeg meksičkog borca.

160 centimetara visoki borac je došao do prvog trijumfa u najjačoj MMA organizaciji svijeta i sada je na omjeru od 1-1. U prvom meču je poražen polugom u prvoj rundi od Tatsura Taire.

Ovo je Aguilaru deveta pobjeda u profesionalnoj karijeri u kojoj ima dva poraza.

Oglasi

[twitter]https://twitter.com/SpinninBackfist/status/1677811727910723584[/twitter]

Pokazao je meksički borac da i borci muha kategorije znaju zaista dobro udariti i ovaj nokaut je definitivno jedan od najboljih u UFC-u ove godine.

S druge strane 34-godišnji Australac Shannon Ross doživio je drugi poraz u UFC-u i nakon ovog će teško ostati član ove promocije.

Rossu je ovo ukupno osmi poraz u karijeri u kojoj ima i 12 pobjeda. Ovaj poraz će dugo pamtiti.

Na UFC 290 eventu vidjet ćemo dva meča za titule prvaka. U perolakoj kategoriji Alex Volakanovski brani pojas protiv privremenog prvaka Yaira Rodrigueza, a u muha kategoriji Alexander Pantoja napada titulu Brandona Morena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi