Adnan Ćatić bi u ring sa čovjekom koji ga je prvi pobijedio: Pokraden sam te noći, to svi znaju
Foto - EPA

Spreman za revanš

Adnan Ćatić bi u ring sa čovjekom koji ga je prvi pobijedio: Pokraden sam te noći, to svi znaju

M. Šljivak

Adnan Ćatić uspješno se vratio u ring nakon gotvovo petogodišnje pauze.

Njemački bokser bh. porijekla, koji će uskoro napuniti 42-godine, bez većih problema je savladao 13 godina mlađeg Tima Rosta i pokazao je da još uvijek nije za staro željezo.

Ćatić je prije ove borbe javno prozvao čovjeka koji mu je nanio prvi poraz u karijeri. Daleke 2004. godine Adnana je pobijedio čuveni Oscar De La Hoya i uzeo mu je WBO pojas srednje kategorije.

Međutim, u očima bokserskih stručnjaka De La Hoya nije bio bolji u ovom meču, a i Ćatić je smatrao da je pokraden u ovom meču.

Nakon gotovo 17 godina Adnan ima namjeru da se De La Hoyi osveti za ovaj poraz.

"Borba Tysona i Jonesa prošlog mjeseca je pokazala da godine ne znače ništa ništa, već disciplina, marljivost i ambicije. Nakon što pobijedim Rosta zatražit ću revanš protiv De La Hoye. Duguje mi to jer svi koji barem nešto znaju o boksu znaju i da sam ja pobijedio u borbi iz 2004. godine. Sudije su me pokrale", najavio je Ćatić.

A De La Hoya van ringa bio punih 12 godina. Danas 47-godišnjak je uspješan promotor, ali je izrazio želju da se vrati u ring i počeo je sa ozbiljnim treninzima.

[twitter]https://twitter.com/_BoxingNow_/status/1340743586212671498[/twitter]

U karijeri je ovaj američki bokser odradio 45 borbi i ima učinak od 39 pobjeda i šest poraza. Gubio je od istinskih bokserskih legendi, a dobili su ga Felix 'Tito' Trinidad, dva puta Shane Mosley, Bernard Hopkins, Floyd Mayweather i Manny Pacquiao.

I Ćatić je bio na korak da ga savlada, ali sudijska nepravda i renome kojeg je tada imao u svijetu boksa su ga zaustavili u tome.

Top Komentari

user1583752673
Bi valjalo vidjet taj revans
1 0
crni1000
Pa i tu je Catic bio Preise pasivan
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi