Adnan Ćatić optužen za prevaru
FOTO: Facebook/Adnan Ćatić

U humanitarnoj akciji

Adnan Ćatić optužen za prevaru

H. Zilić

Adnan Ćatić optužen je za prevaru u jednom od humanitarnih projekata, a ovo je potvrdio jedan od najpoznatijih evropskih boraca Uwe Huck (60).

Huck je biši evropski prvak u tajlandskom boksu i izjavio je da ga je Ćatić prevario u humanitarnom projektu kojeg je Huck lično organizovao.

Bivši prvak je pojasnio da je prevaren u prikupljanju humanitarnih prihoda.

Prihodi su prikupljani za Huckovu fondaciju tokom revijalne borbe protiv Francoisa Bothe koju je organizovao Ćatić sa svojom fondacijom Sturmboxing.

Pomenuta borba je bila održana u Stuttgartu.

Dogovor sa Ćatićem predviđao je 100.000 eura za nastup, nakon odbitka svih troškova, od čega je oko 50.000 eura trebalo da ide u humanitarne svrhe.

Oglasi

Upravo u ovoj posljednoj podijeli Huck smatra da je prevaren.

"Ne vara mene, vara djecu. I on želi da bude uzor mladima? Neko takav nije dostojan svjetske titule. I sam je promovisao humantiarne akcije, borbe, učestvovao u mnogim akcijama i sada ovo napravi", rekao je razčaranin Huck.

Iz Sturmboxinga se nisu oglašavali nakon svega, a već su i njemački mediji počeli pisati o ovoj situaciji.

I sam Huck je dugi niz godina sudionik raznih humanitanrih akcija i dodao je na kraju da ga je potez Ćatića veoma razočarao.

"Zbog svega navedenog on je tu i gdje jeste", rekao je Huck na kraju i još malo dodao sol na ranu Ćatiću.

Top Komentari

Zubanovic
Realno lik je osim što ima talenta za boks,totalna nula.Prodao identitet švabama, pokušao da prevari njemačku za porez,evo ovog lika za humanitarnu zajedno,sve u svemu prevarant.
2 1
Baco
Lik vrh ,a dusmani neka crknu.Bar ne navija za Orlove i Kockaste i nije im se prodo..
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi