Adnan Ćatić osuđen na tri godine zatvora!
Foto - EPA

Bokser bh. porijekla iza rešetaka

Adnan Ćatić osuđen na tri godine zatvora!

M. Šljivak

Njemački bokser bh. porijekla Adanan Ćatić osuđen je na tri godine zatvora.

Nekadašnji šampion svijeta osuđen je pred sudom u Kelnu na tri godine zatvora za utaju poreza, kršenje doping pravila i napad.

On je nedavno nakon osam mjeseci boravka u zatvoru pušten na slobodu uz kauciju od 300.000 eura. Nakon nekoliko mjeseci morao se pojaviti na završnom suđenju za optužbe koje su mu se stavljale na teret i danas je sud donio presudu.

Tužilaštvo je tražilo osuđujuću presudu od tri godine, dok je njegov advokat tražio uslovnu kaznu od dvije godine. Na kraju je sud presudio da je Ćatić kriv i osuđen je na tri godine zatvora.

Ćatić, koji je u Njemačkoj poznat kao Felix Sturm, na kraju je i osuđen i on će naredne nešto više od dvije godine provesti u zatvoru jer će mu u kaznu biti uračunato vrijeme provedeno u zatvoru.

Adnan je imao želju da se vrati u ring u borbi protiv Arthutra Abrahama i da tako izmiri porezne obaveze, ali od toga nažalost neće biti ništa.

Top Komentari

Bhf111
Izgubi sve sto si imao. Budala. Sad kad izadjes svorc a boriti se ne mozes. Zalosno
1 5
TNT
Pa više bi mu se isplatilo da kod nas uvozi registratore ako nema svoju bašču prepisati ću mu ja svoju 1/1 da bude sve po zakonu bolje i tako pošteno zaraditi nego drva po Njemačkoj krasti
1 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi