Adnan Ćatić napušta zatvor i vraća se boksu u spektakularnom obračunu

Borba protiv Arthura Abrahama

Adnan Ćatić napušta zatvor i vraća se boksu u spektakularnom obračunu

M. Šljivak

Njemački bokser Adnan Ćatić, alias Felix Sturm, u narednih nekoliko dana će napustiti zatvor u Kelnu.

Ćatić je zbog optužbi za poreznu utaju bio u zatvoru od aprila ove godine, ali u narednim danima će napustiti zatvor, nakon što se uplati kaucija od 300.000 eura.

Potvrdio je to njegov menadžer Roland Bebak za njemačke medije:

"Felix će do Božića biti slobodan i konačno će moći da bude sa porodicom", rekao je Bebak i potvrdio je da se vraća borbama.

"Nastavit će profesionalnu karijeru. Baza će mu biti u Njemačkoj i imamo konkretne planove. Želimo borbu protiv Arthura Abrahama. U prošlosti je govorio kako bi volio odraditi tu borbu".

Bebak smatra da za nju nije kasno iako su oba boksera u poznim godinama. To je spektakularan obračun koji ljubitelje boksa itekako interesuje.

"Svi žele vidjeti tu borbu. TV stanice su također zainteresovane da otkupe prava. Felix je održavao kondiciju u zatvoru, a početkom godine ćemo pregovarati o borbi", rekao je Bebak.

Ćatić je u profesionalnoj karijeri na omjeru 40-6-3, a nekada je bio prvak svijeta srednje kategorije.

Top Komentari

karlhajncbrazzzo
Valja pare vratiti.
5 0
dosadnoje
Tako je zemljače, samo naprijed
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi