Adnan Ćatić poručio: Učiniću sve da dokažem da sam čist
Foto: EPA

Ćatić nakon pozitivnog doping testa

Adnan Ćatić poručio: Učiniću sve da dokažem da sam čist

M. Šljivak

Njemački bokser bh. korijena Adnan Ćatić iznenada se našao u centru pažnje nakon što je saopšteno kako je pao na doping testu.

Ćatić je navodno koristio nedozvoljena sredstva u borbi protiv Fjodora Čudinova, u kojoj je osvojio naslov svjetskog prvaka.

Adnan se večeras oglasio i tvrdi da će učiniti sve kako bi dokazao da je čist.

Dragi moji Bosanci i Hercegovci,

Kao što ste već sigurno pročitali u medijima, dobio sam obavijest da sam 20.02.2016. u mojoj borbi protiv Fjodora Čudinova testiran pozitivno na doping kontroli, tačnije da je u mom organizmu ustanovljeno prisustvo 3- Hydroxystanzolol Glucuronide, inače substance za povećavanje mišićne mase i kilaže.

Obzirom da je praksa da se rezultati doping kontrole objavljuju najviše nakon dvije ili tri sedmice, ostao sam jako začuđen da sam tek nakon osam sedmica od testiranja dobio informaciju da sam pozitivan na test. 

Primjera radi, borba Ruslana Chagajeva protiv Lucasa Browna bila je dvije sedmice poslije moje borbe i pozitivna doping kontrola Lucasa Browna saopćena mu je, otprilike, dvije sedmice nakon borbe. 

Kada je riječ o mom slučaju, testiranje je vršeno čak osam sedmica, sve dok nisu ustanovili da postoji pozitivan nalaz.

U mojih 26 godina profesionalnog bavljenja boksom, preko stotinu puta sam vršio razne doping kontrole (urina i krvi) i svaka od tih doping kontrola bila je negativna, bilo da je riječ o najavljenim ili nenajavljenim kontrolama.

Obećavam vam svima, zbog svog ličnog digniteta, ali i digniteta cijele Bosne i Hercegovine i Njemačke, da ću učiniti sve da dokažem da sam čist.

O svim novim informacijama ću vas svakako obavijestiti.

Želim se od srca zahvaliti svima na velikoj podršci koju sam dobio!

Vaš Adnan

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi