"Mislim da Ćatić nije namjerno uzimao nedozvoljena sredstva"

Oglasio se Thomas Puetz

"Mislim da Ćatić nije namjerno uzimao nedozvoljena sredstva"

A. Beganović

Vijest da je njemački bokser bosanskohercegovačkih korijena, Adnan Ćatić alias Felix Sturm, pao na doping testu kao bomba je danas odjeknula u inostranim medijima.

Njemački mediji su danas objavili da je Ćatić bio pozitivan na anabolitičku supstancu Hydro-HY Stanozolol nakon meča sa Fedorom Čudinovim i zbog toga bi mogao ostati bez titule svjetskog prvaka.

Ćatić je sve negirao i najavio je da će angažovati advokata kako bi dokazao svoju nevinost, a u medijima se oglasio i Thomas Puetz, predsjednik Udruženja njemačkih profesionalnih boksera.

"Felix Sturm ima priliku da odgovori. Mislim da on namjerno nije uzimao nedozvoljena sredstva", izjavio je Puetz.

Podsjetimo, Ćatić je 20. februara u Oberhausenu u borbi za titulu WBA prvaka u supersrednoj kategoriji savladao Fedora Čudinova.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi