Bosanski čelik je nepobjediv, ali noć u Bugarskoj obilježio je Albanac koji je izveo nokaut godine

Krnjić ostao šampion, Gashi spektakularan

Bosanski čelik je nepobjediv, ali noć u Bugarskoj obilježio je Albanac koji je izveo nokaut godine

Midhat Šljivak

Ahmed Krnjić ostao je prvak teške kategorije Senshi organizacije. Bh. kickboxer je u Bugarskoj pobijedio Rumuna Florina Ivanoiaea, a pored 'Bosanskog čelika' noć je obilježio Albanac Asdren Gashi brutalnim nokautom.

Ahmed Krnjić (27) dominira Senshi organizacijom. Bh. borac je prošle noći u Bugarskoj jednoglasnom odlukom sudija savladao Rumuna Florina Ivanoaiea i odbranio je naslov prvaka teške kategorije (iznad 95 kilograma).

U odličnoj borbi Krnjić je uspio biti precizniji od neugodnog Rumuna. Borba je bila atraktivna, a sudije su na kraju dodijelile novu pobjedu za Krnjića.

Bosanski čelik je sinoćnjim trijumfom došao do 14. pobjede u karijeri u kojoj ima samo dva poraza. Treba napomenuti da je Krnjić nedavno debitovao u boksu gdje je dominantno savladao Turčina Sinana Ozsahina.

I dok je Krnjić uspješno odbranio pojas prvaka Senshi organizacije, Albanac Asdren Gashi napravio je nokaut večeri protiv Kadira Yildirima.

Brutalno je Gashi završio Yildirima. Udarac je bio zaista moćan i turski borac je istog trenutka zaspao.

Oglasi

Bez ikakve dileme ovo će biti kandidat za jednan od najboljih kickboxing nokauta godine. Yildirima su dugo budili, a on se našalio na svoj račun.

"Čak i šampioni mogu biti uspavani", napisao je ovaj borac.

Senshi organizacija polako kreće ka samom vrhu kickboxinga. Dosta je vrhunskih boraca već tu, a interesantno je da ulogu sudije u mečevima ima i legendarni Semmy Schilt.

Za one koji eventualno ne znaju o kome se radi, ovaj 50-godišnjak visok 212 centimetara je nekada bio dominantan u kickboxing svijetu i pet puta je bio šampion organizacije K-1.

Kasnije je Schilt uzeo i Glory pojas, ali je potom otišao u penziju nakon čega je započela dominacija njegovog sunarodnjaka iz Nizozemske Rica Verhoevena.

Schilt je u kickboxingu odradio 50 borbi. Ima učinak od 43 pobjede, šest poraza i jednog neriješenog rezultata.

Imao je legendarni borac i veliko iskustvo u MMA sportu. Borio se s mnogim velikim imenima, a karijeru je okončao s omjerom 26-14-1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije