Ahmed Krnjić donio titulu WAKO prvaka u Zenicu

Veliki uspjeh za bh. borca

Ahmed Krnjić donio titulu WAKO prvaka u Zenicu

M. Šljivak

Bosanskohercegovački reprezentativac i član kluba borilačkih vještina ”Isak” iz Zenice Ahmed Krnjić osvojio je pojas kickbox prvaka Evrope u WAKO pro asocijaciji.

Krnjić je večeras u glavnom gradu bugarske Sofiji savladao domaćeg borca Dejana Topalskog i tako mu je oduzeo titulu prvaka Evrope.

Bila je to jako dobra borba. Bh. borac je odradio sjajan posao protiv iskusnog Bugarina i na kraju za sudije nije bilo dileme. Krnjić je slavio jednoglasnom odlukom sudija i donio je pojas u Zenicu.

Ahmed Krnjić je inače vlasnik srebrene medalje sa posljednjeg Svjetskog amaterskog prvenstva u kickboxu koje je održano u Budimpešti.

Nakon profi borbe Krnjić će nastupiti na Državnom prvenstvu BiH u maju, a zatim n Balkanijadi u Makedoniji u mjesecu junu i krajem godine na Svjetskom amaterskom prvenstvu u Sarajevu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi