Ahmed Krnjić nakon nevjerovatnog povratka ostvario novu pobjedu
Bh. borac imao je nevjerovatan povratak u meč nakon što je završio na podu u prvoj rundi. Nevjerovatnim preokretom stigao je do možda i najteže pobjede u dosadašnjoj karijeri

Ponajbolji bh. borac i član KBV "Isak" iz Zenice

Ahmed Krnjić nakon nevjerovatnog povratka ostvario novu pobjedu

Dino Kurbegović

Sinoć je u bugarskoj Varni održano još jedno spektakularno Senshi izdanje, gdje su nastupili sjajni borci. Našu državu predstavljao je ponajbolji bh. borac Ahmed Krnjić, član KBV "Isak" iz Zenice.

Krnjić koji je u sjajnoj formi došao u Bugarsku za protivnika je imao Uku Jurjendala, bivšeg svjetskog prvaka u Tajlandskom boksu. Da će ovo možda biti i najteži meč u dosadašnjoj karijeri za našeg borca, pokazalo se već u prvoj rundi kada je takmičar iz Estonije poslao u nokdaun našeg borca. Činilo se da će u drugoj rundi Estonac završiti posao, ali Krnjić se nevjerovatno vraća i ostvaruje prednost u drugoj i trećoj rundi, zbog čega su sudije odlučile da se održi još jedna ekstra runda.

Nevjerovatna fizička, ali i mentalna snaga našeg borca, koji je u četvrtoj rundi rutinski završio posao, te sasvim zasluženo odlukom sudija ostvario novu pobjedu u svojoj karijeri.

Krnjić je imao sjajne nastupe u posljednjih godinu dana, a naredni nastup očekuje ga na manifestaciji Senshi, koja će se održati u Njemačkoj krajem aprila.

Ovaj sjajni 25-godišnji borac je inače osvajač naslova amaterskog viceprvaka Evrope (2018.) i Svijeta (2017.), te je prvak bio i prvak 2019. godine Evrope u kategoriji do 88,6 kg WAKO pro-asocijacije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi