KBV "Isak" iz Zenice najavio naredna takmičenja i odbranu titule Ahmeda Krnjića u Bugarskoj
Zeničani su u posljednje vrijeme postigli sjajne rezultate, a njihov borac Ahmed Krnić niže uspjehe i na međunarodnoj scjeni

Sjajni rezultat zeničkih boraca

KBV "Isak" iz Zenice najavio naredna takmičenja i odbranu titule Ahmeda Krnjića u Bugarskoj

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Klub borilačkih sportova Isak-Ze danas je na press konferenciji predstavio rezultate koje su postigli na posljednjim takmičenjima, ali i najavili odbranu titule Senshi kategorije Ahmeda Krnjića, te prvenstvo koje će biti održano sredinom jula u Zenici.

Trener KBV "Isak" iz Zenice i bivši proslavljeni zenički borac Mersed Mulić kazao je nešto više o posljednjim uspjesima ovog kluba, prije svega na državnom prvenstvu

"Na državno prvenstvu smo otišli smo sa sedam takmičara, te osvojili šest zlatnih i jednu srebrenu medalju, a u domaćinstvu prvenstva u boksu dobili smo dva prvaka države. Prošli vikend smo bili na turniru u Sarajevu, gdje smo s devet takmičara osvojili sedam zlatnih medalja, jednu srebrenu i jednu bronzanu. Zadovoljni smo napravljenim rezultatima i svemu onom što slijedi. Već 22. juna imamo K1 prvenstvo, gdje se nadamo novim državnim prvacima i zlatnim medaljama dok ćemo 17. jula biti domaćini državnog prvenstva u kickboxu koje će biti održano u našoj Gradskoj areni", kazao je Mulić.

Jedan mladi i sjajni bokser Ahmed Džananović nastupio je u regionalnoj ligi koja je sastavljena od država Balkana, te u svakoj državi nastupaju po dva kluba i najbolju idu u ligaška takmičenja. Borac iz Zenice je nastupio za bokserski klub Željezničar, te je nastup okrunisao pobjedom, koju će braniti za 20-tak dana u Loznici.

Ahmed Krnjić jedan je od najboljih bh. boraca i član KBV "Isak" iz Zenice, danas je kazao nešto više o odbrani titule Senshi superteške kategorije koja će se održati narednog mjeseca u Bugarskoj.

"Protivnik je iz ozbiljnijeg ranga takmičenja, Grk Giannis Stoforidis, koji je imao mečeve na respektabilnim turnirima i vrijedi za top 20 boraca u Evropi. Boksao je na najpoznatijoj organizaciji u kickboxu. Ujedno je ovo treći ozbiljniji meč koji ću imati ove godine i nadam se da ćemo nastaviti u kontinuitetu i pojas vratiti u Zenicu. Nastavio sam trenirati nakon turnira i nadam se da ću podići formu na viši nivo kako bi bio što spremniji za okršaj", zaključio je Krnjić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi