Sa puno samopouzdanja čeka povratnički meč: Ahmed Vila spreman za novi izazov
Foto - Instagram

Bh. borac protiv Edgara Davalosa

Sa puno samopouzdanja čeka povratnički meč: Ahmed Vila spreman za novi izazov

Midhat Šljivak

Bh. borac Ahmed Vila (25) vraća se u oktagon nakon godinu i po.

Vila (7-4-1) će sutra u Dusseldorfu u organizaciji EMC-a imati meč protiv Paragvajca Edgara Davalosa (12-3) i ovo će mu biti zaista odličan izazov.

Ahmed je vezao tri poraza zaredom. Dva su došla od poznatih imena MMA sporta Madsa Burnella i Daniela Torresa, a u trećem je teško pokraden u Švedskoj protiv domaćeg borca Armana Popala.

U prethodnih godinu i po Vila je žestoko radio kako bi se što bolji vratio u oktagon. Počeo je saradnju sa KSW-ovim prvakom Danielom Torresom i sada je pred njim prvi izazov od promjene kampa i menadžmenta.

Vila je uspješno prošao vaganje i poručio je da će dati sve od sebe za trijumf.

Oglasi

"Vaganje je uspješno prošlo. Odradio sam sve kao pravi profesionalac i spreman sam dati najbolje od sebe", poručio je Vila.

Pored Vile u oktagon se na istom eventu vraća i Denis Stojnić (13-3) kojem na megdan izlazi poljski borac Kacper Miklasz.

Još dva bh. borca borit će se u Dusseldorfu. Adnan Zilić (2-0) za protivnika ima Ibrahima Chola, dok Slaviša Simeunović ima težak izazov protiv sjajnog udarača Gearda Ajetovića.

Također, nastup na EMC-u će imati i Satoshi Ishii koji će za protivnika imati Italijana Pietra Cappellija.

Top Komentari

Manager
Riješi ga Ahmoo !!
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi