Sudije u centru pažnje: Ahmed Vila izgubio meč u Švedskoj

Nevjerovatna odluka

Sudije u centru pažnje: Ahmed Vila izgubio meč u Švedskoj

Midhat Šljivak

Ahmed Vila poražen je večeras u švedskom Vasterasu od domaćeg borca Armana Popala podijeljenom odlukom sudija (29-28, 28-29, 29-28).

U zaista dobrom meču Vila je bio konkretniji i bolji borac, ali na kraju dvojica sudija su pobjedu dodijelile Popalu, jedan bh. borcu i podijeljenom odlukom je slavio Popal.

Vila je odmah krenuo u rušenje, pokušao je rear-naked choke, Popal se obranio, da bi na kraju prve runde Ahmed dobro pogodio Popala koji nije izgledao nimalo dobro u ovom dijelu meča.

Popal je nešto ofanzivnije krenuo u drugu rundu. Išao je naprijed, ali nije napravio previše, da bi ponovo na kraju runde Vila imao dobru kombinaciju udaraca kojima je i dobrio rundu.

Vila je u trećoj rundi zaradio malu posjekotinu, ali je i dalje pokušavao baciti protivnika na pod što mu je konstantno i uspjevalo. Pokušao je zatim i polugom na ruku završiti Popala, Šveđanin se nekim čudom izvukao i uspio je završiti borbu.

A onda sudijski šok. Popalu su domaće sudije dodijelile pobjedu, te je na taj način Vila upisao četvrti poraz u karijeri (6-4), treći uzastopni.

Popalu je ovo peta pobjeda u sedmoj borbi (5-2).

Top Komentari

Samo_Realan
Drugi put se ovo njemu dešava jednom u Austriji je ugušio protvnika tapko je protivnik, al ovi iz organizacije su dobri sa sudijama i poništena mu je pobjeda borba se nastavila, to ti je kad se boriš u sklj organizacijama gdj domaćini od 10 borbi na 9 imaju svog borca
9 1
dinass
Malo je to i sumljivo,ko je gledo od.nas pa da je siguran da je pokraden vec ta informacija dolazi od njega.To su nasa posla,igrali smo dobro al nas pokro sudija. Nokautiras pa nek mu onda daju pobjedu
4 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi