Ahmed Vila prošao vaganje, sutra će imati veliki izazov u karijeri

Ahmed Vila prošao vaganje, sutra će imati veliki izazov u karijeri

E. Škorić

Ahmed Vila spreman je za najveći nastup u svojoj MMA karijeri.

Ovaj 22-godišnji Sarajlija prošao je vagu i spreman je da se bori u Kopenhagenu protiv Madsa Burnella, inače perspektivnog UFC borca.

Vila je bio tek nešto malo ispod granice perolake kategorije koja iznosi 66 kilograma, a također i njegov protivnik.

Borba Vile i Burnella predvodi glavni dio programa Cage Warriors 103 priredbe, a šou počinje sutra od 20 sati.

"Znam sve o njemu. Pratio sam ga dok se borio u UFC-u i dobro sam upoznat sa svim njegovim manama i vrlinama. Ipak, ne bojim se. Nadam se da ću iskoristiti sva svoja oružja kako bih pobijedio jednog od najboljih evropskih boraca", rekao je ranije Vila za SportSport.ba, dodavši:

"Burnell je najbolji u hrvačkom dijelu borbe. Međutim, i moja odlika je borba na parteru, tu sam najjači. Vidjećemo čija je tehnika superiornija", dodao je Vila za SportSport.ba.

Cage Warriors 103- Rezultati vaganja u (lbs)

Nicolas Dalby (169.2 lbs) vs Alex Lohoré (169.9 lbs)
Søren Bak (144.5 lbs) vs Morgan Charriere (146.4 lbs)
Mark O. Madsen (169.8 lbs) vs Thibaud Larchet (169.9 lbs)
Mads Burnell (144.5 lbs) vs Ahmed Vila (144.9 lbs)

Ko je Ahmed Vila?

Ahmed Vila je jedan od najboljih MMA boraca iz Bosne i Hercegovine i među najtalentovanijim je borcima Evrope.

Vila je u centar pažnje regionalne javnosti došao kao 19-godišnjak kada je u borbi za pojas lake kategorije FFC-ja izdominirao mnogo iskusnijeg Mađara Viktora Halmija.

Sa samo 22 godine ovaj fantastični borac je već postigao mnogo. Međutim, pravi izazovi i najbolje godine su tek pred njim, a iako je veoma mlad, iza njega je već nekoliko ozbiljnih borbi.

U karijeri je ostvario šest pobjeda i jedan poraz, a sedmu pobjeda mu je ukradena u Beču, kada je potpuno uništio Hasana Chamzatova, ali je organizator na kraju borbu proglasio kao no-contest.

Sada je Vila pred najvećim izazovom karijere i sigurno je da bi mu pobjeda nad Burnellom donijela mnogo i trasirala bi mu put ka velikim organizacijama, čiji poziv čeka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi