"Ako čuješ ove riječi, dovuci to dupe nazad u dvoranu"

Wilder poslao poruku Andyju Ruizu

"Ako čuješ ove riječi, dovuci to dupe nazad u dvoranu"

M. Šljivak

Andy Ruiz šokirao je svijet u junu prošle godine nakon što je nokautirao do tada neporaženog Anthonyja Joshuu.

Ipak, slava koju je stekao teško je pala meksičko-američkom borcu, pa je u revanšu 7. decembra doživio težak poraz od Britanca.

Ruiz najavljuje veliki povratak. Pred njim je vjerovatni meč sa Luisom Ortziom, a ovaj meč bi donio novog izazivača za titulu svjetskog prvaka.

O Ruizu je pred meč s Tysonom Furyjem govorio WBC prvak Deontay Wilder. Imao je jasnu poruku za Andyja.

"Da li ću ikada Ruizu dati šansu? Ako ostanem bez protivnika, trebat će mi neko da ga isprebijam. Trebao bi da se vrati u realnost. Nakon borbe s Joshuom kao da je izgubio glad za sportom", rekao je Wilder i dodao je:

"Andy, ako me slušaš. Dovuci to dupe nazad u dvoranu. Novac će otići. Ne želim govoriti odraslom čovjeku šta da radi s novcem, ali bolje ga investiraj u nešto, jer će ga ubrzo nestati. Kada dođeš do miliona, onda kreneš raditi stvari koje nikad radnije nisi, to te odvede daleko od boska. Nadam se da će vratiti brzo, a ne kada ostane bez novca", rekao je Ruiz.

Andy Ruiz je u karijeri na omjeru 33-2, a pored Joshue pobijedio ga je još Joseph Parker.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi