"Ako ga je Ruiz nokautirao i ja ću, udaram jače i brži sam"
Foto - EPA

Dillian Whyte o Joshui

"Ako ga je Ruiz nokautirao i ja ću, udaram jače i brži sam"

M. Šljivak

Dillian Whyte je uvjeren kako će nokautirati Anthonyja Joshuu ako dobije priliku za revanš protiv prvaka svijeta teše kategorije.

Ovaj 31-godišnji britanski bokser jedini je poraz u karijeri doživio od Joshue 2015. godine nokautom u sedmoj rundi. Taj poraz ga veoma muči i vjeruje da bi trebao dobiti šansu za revanš, gdje bi uzvratio nokaut.

"Ako ga je Ruiz mogao nokautirati, onda ću ga i ja 100 posto. Udaram jače od Ruiza, bolji sam tehničar i imam bolji rad nogu. Ruiz ima brze ruke, ali spore noge", rekao je Whyte i nastavio je:

"Pokazao sam u prethodnim borbama da se mogu vratiti u meču u kojem gubim na bodove i da imam moć nokautirati bilo koga u kasnim rundama. To je velika stvar za jednog teškaša. Također, pokazao sam da mogu nokautirati ljude u svim rundama. Mnogi ne mogu ništa nakon šeste i to je njihov problem", poručio je Whyte.

Whyte je u karijeri na omjeru 27-1. Trenutno je privremeni WBC prvak svijeta (Tyson Fury drži pojas) i ima pravo da napadne prvaka svijeta.

Naredni meč Whyte će odraditi protiv Alexandera Povetkina 2. maja u Manchesteru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi