Meč Joshua - Fury gledamo ranije od očekivanog?
Foto - EPA

Za apsolutnog prvaka svijeta

Meč Joshua - Fury gledamo ranije od očekivanog?

M. Šljivak

Borbu za apsolutnog prvaka svijeta između Anthonyja Joshue i Tysona Furyja mogli bismo gledati ranije od očekivanog.


Iako obojica boraca imaju zakazane borbe za šesti i sedmi mjesec nakon kojih bi se do kraja godine trebali boriti, postoji mogućnost da se borba između dvojice britanskih teškaša organizuje i ranije.

Sve naravno zavisti od pandemije koronavirusa i hoće li ona otkazati naredne borbe. Potvrdio je to i poznati promotor Eddie Hearn.

"Iznenada je meč Joshue i Furyja postao prioritet u odnosu na borbu s Pulevom. Ako se borba s Pulevom odloži, svašta se može dogoditi", rekao je Hearn za Sky Sports i nastavio je:

"sSve je moguće, ali Wilder je problem je on ima ugovor da se bori u julu ili kad već bude se borba organizovala s Furyjem. Mi se za sada spremamoo za Puleva i 20. juni, ali lako bi se moglo dogoditi da se borbe pomjeri za 25. juli", istakao je on.

Nema dileme da bi apsolutno svi voljeli vidjeti ovu borbu, a vidjet ćemo hoće li do nje i doći.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi