Region bruji o izazovu kojeg je dobio Slo Rocky: "Da vidimo ko je najbolji udarač u regiji"
Joker prozvao Slo Rockyja (Foto: Instagram / Miran Fabjan / Ilke MMA)

Joker Ilić prozvao Fabjana

Region bruji o izazovu kojeg je dobio Slo Rocky: "Da vidimo ko je najbolji udarač u regiji"

Midhat Šljivak

Regionalna borilačka scena u septembru bi mogla dobiti još jednan vrhunski obračun. Srpski borac Aleksandar 'Joker' Ilić izazvao je na meč Mirana Fabjana.

Slovenska borilačka legenda Miran Fabjan oduševio je regionalnu MMA javnost u proteklih nekoliko mjeseci. Sve je počelo u decembru u Sarajevu kada je Slo Rocky pobijedio Tomislava Spahovića, zatim je sredio i Marija Žgelu, da bi u junu oduševio i Beograd na meču s Darkom Stošićem u kojem je bio na korak od pobjede.

Fabjan je spreman za borbu sa svima. Ne bježi od izazova i prozivki, a već u septembru bismo mogli gledati još jedan spektakularan regionalni obračun.

Srpski borac Aleksandar 'Joker' Ilić odlučio je izazvati Slo Rockyja na meč u septembru. Učinio je to putem Instagrama.

"Slo Rocky, jesi li slobodan 21. septembra u Areni Zagreb?", pitao je Ilić na ovoj društvenoj mreži.

Fabjan je ekspresno odgovorio: "Što se mene tiče, smatraj završenim."

Oglasi

Joker nema namjeru da se bori u MMA. Želi u kickboxing ring i to na Glory eventu u Zagrebu.

"Poslao Dareta na pod dva puta i sad ćute, frka. Ne, ne, neću MMA pa da se poslije priča kako se neko pobjeđuje uz hrvanje ili spašava od batina. Evo sad kad je najopasnije ja hoću da vidimo ko je najbolji udarač u regiji."

"Glory ako je pametan uz Plazibata punimo dvoranu do čepa", poručio je Ilić.

Na ovaj datum povratnički meč radi najbolji hrvatski kickboxer Antonio Plazibat. Glory dolazi u Zagreb, a protivnik mu je Levi Ritgers.

Oglasi

Teško je međutim vjerovati da će Glory potpisati Ilića i Fabjana za ovu večer. To bi im definitivno bio vrhunski potez zbog interesa publile, no i ovako se očekuje 15.000 ljudi kao podrška za Plazibata.

Aleksandar 'Joker' Ilić poznato je lice na regionalnoj MMA sceni. 35-godišnji borac iza sebe ima 21 borbu i učinak od 15 pobjeda i šest poraza.

Od većih skalpova vrijedi izdvojiti pobjedu nad čuvenim ruskim borcem Alexanderom Shlemenkom i Damianom Janikowskim kojeg je brutalno uspavao.

Miran Fabjan je pod ugovorom FNC-om. Najbolja regionalna MMA organizacija odavno želi vidjeti Ilića u svojim redovima i ipak je mnogo izvjesnije da bismo mogli gledati MMA obračun ovih boraca u skorijoj budućnosti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije