"Poturak je Miranu Fabjanu za borbu ponudio 50.000 eura, žele ga i u velikom obračunu s Erkom Junom"
Legendarni bh. borac pokušao dovesti Slo Rockyja ( Photo: Zarko Basic/PIXSELL)

Zelg Galešić otkriva

"Poturak je Miranu Fabjanu za borbu ponudio 50.000 eura, žele ga i u velikom obračunu s Erkom Junom"

Midhat Šljivak

Miran Fabjan je prethodnih mjeseci postao ogromna regionalna zvijezda, a njegov trener i menadžer Zelg Galešić otkriva kako Slo Rocky na stolu ima zaista ogromne ponude koje je odbio.

Slovenac Miran Fabjan je istinska legenda kickboxinga. Uvijek srčani Slo Rocky odradio je ogroman broj vrhunskih mečeva u ovom sportu, no veliki povratak je imao prošle godine i to u MMA sportu.

Napravio je 39-godišnjak veliki hype pobjedama nad Tomislavom Spahovićem i Marijom Žgelom, poražen je od Darka Stošića na FNC eventu u Beogradu, ali je bio veoma blizu pobjede.

Njegov način borbe privukao je brojne promocije. Njegov menadžer i trener Zelg Galešić otkriva u Podcast Incubatoru kako je odbijena ponuda od 50.000 eura od Dževada Poturka za nastup na K1 turniru u Sarajevu koji se održava 29. juna.

"Otkrit ću ti razgovor s Miranom. Možda će se naljutiti, ali ja ću biti iskren. Dževad Poturak je zvao Mirana Fabjana i ponudio mu je 50.000 eura za nastup na K1 turniru u Sarajevu. Ja sam na to rekao NE".

"Možeš pozvati jednog i drugog da provjeriš. Neki Arapi su ponudili to zbog cijele priče koju Miran ima. Novca će biti", istakao je Galešić.

Oglasi

Potom je otkrio i kako je organizacija Brave ponudila veliki meč protiv bh. borca Erka Juna. To za sada nije u planu za Fabjana i Galešića.

"Zvali su nas iz Bravea. Oni bi htjeli da naprave jedan ogroman meč s Erkom Junom na stadionu. Mi smo vezani za FNC, imamo odlične uvjete i to je naša budućnost. Gradit ćemo se preko toga. Želim da Miran odmori, da posloži nekoliko sitnica i idemo dalje. On je sad velika riba i naravno da svi bacaju udicu za njim", istakao je Galešić.

Treba istaći da će Miran Fabjan biti gost K1 turnira u Sarajevu kojeg organizuje bh. mašina Dževad Poturak i na kojem će nastupiti nekoliko poznatih kickboxing imena.

Nažalost, publika neće biti u mogućnosti da vidi povratnički meč Slo Rockyja u kickboxingu i on karijeru ima namjeru graditi u MMA, iako je duboko u četvrtoj deceniji života.

Oglasi

Fabjan ima zaista žestoke udarce. Darko Stošić je javno saopštio da ga u životu niko nije udario tako jako i definitivno Rocky posjeduje vrhunsku moć nokauta.

Miran Fabjan ne bira rivale

Miran Fabjan nakon poraza od Darka Stošića ima još veći hype nego što je imao ranije, a on to koristi da proziva prave zvijeri.

Nakon hrvatskog udarača Antonija Plazibata i KSW šampiona Phila De Friesa spreman je za meč s bilo kim, posebno u Beogradu.

"FNC će napuniti Marakanu kad Slo Rocky naredni put bude u main event u Srbiji. Upamtite ove riječi", poručio je Fabjan.

Slovenački borac je apsolutno najveća regionalna zvijezda u ovom trenutku. Može prozvati koga god želi i dosta je onih koji bi ga rado ugostili u svojim organizacijama.

FNC u njemu ima zlatnu koku. Fabjan je zaista prava mašina i to je dosad dokazao.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi