Najjači Srbin želi poharati UFC - Snimci iz ledene vode su spektakularni
Sjajni MMA borac kreće na vrh UFC-a (Foto: Instagram / Aleksandar Rakić)

Rakić se sprema za meč karijere

Najjači Srbin želi poharati UFC - Snimci iz ledene vode su spektakularni

Midhat Šljivak

Najbolji srpski MMA borac Aleksandar Rakić (31) u oktagon se vraća 14. aprila borbom protiv bivšeg šampiona poluteške kategorije UFC-a Jirija Prochazke. Srbin se žestoko sprema za jednu od najvećih borbi karijere i spreman je krenuti na vrh.

Aleksandar Rakić elitni je UFC borac. 31-godišnji Srbin porijeklom iz Bosne i Hercegovine jedna je od najvećih zvijezda poluteške kategorije i mnogi smatraju da ima šanse da postane šampion.

Rakić se u aprilu nakon skoro dvije godine pauze vraća u oktagon. Protivnik mu je bivši šampion Jiri Prochazka, a borba će se održati u Las Vegasu na UFC 300.

'Raketa' je prethodnih mjeseci žestoko radio. Vraća se nakon teške povrede koju je nesretno zadobio u meču s Janom Blachowiczem i želi poharati UFC.

"Borba i trening su mu sve u životu. Potrebno je bila godina dana da se koljeno potpuno oporavi kako bih mogao raditi treninge. Mogao sam se vratiti davno, ali nisam želio rizikovati. Ko god da bude na tronu, pitanje je vremena kada ću držati pojas u svojim rukama. To ne bi smjelo nikog iznenaditi", najavljuje Rakić.

Oglasi

A pripreme su očigledno žestoke. Rakić je objavio fotografije iz zaleđene vode u kojoj trenira razbijajući led, a ove scene su izazvale oduševljenje.

Podrška 31-godišnjem borcu stiže sa svih strana. Čitav Balkan Rakića podržava na novom putu prema tituli UFC prvaka, a prva prepreka je zaista teška jer je ispred njega Jiri Prochazka.

Čeh je donedavno držao pojas prvaka, izgubio ga je od Alexa Pereire, pa će i njemu ovo biti meč u kojem bi se moglo odlučivati o narednim akcijama.

Aleksandar Rakić je u MMA karijeri na omjeru od 14 pobjeda i tri poraza. U UFC-u, gdje je stigao 2018. godine ima četiri pobjede i dva poraza. Pored Blachowicza koji je slavio nakon povrede, dobio ga je i Volkan Oezdemir.

Raketa je imao fenomenalne pobjede nad Thiagom Santosom, Anthonyjem Smithom, Jimijem Manuwom i Devinom Clarkom.

Ako želi krenuti po pojas prvaka neophodna mu je pobjeda nad Prochazkom. To će sigurno biti spektakl od meča i svi jedva čekaju da se ovaj duo nađe u oktagonu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi