Šampion tri dana zaključan u sobi bez svjetla i hrane: "Suočio sam se s demonima i trenirao um"
Foto - Instagram

Jiri Prochazka je čudo

Šampion tri dana zaključan u sobi bez svjetla i hrane: "Suočio sam se s demonima i trenirao um"

Midhat Šljivak

UFC šampion poluteške kategorije Jirzi Prochazka ima zaista zanimljive metode priprema za mečeve.

Sjajni češki borac koji je u junu postao šampion pobjedom nad Gloverom Teixeirom oduvijek je imao zanimljive i drugačije metode treninga u odnosu na druge.

Meditacija je nešto što je za njega važnije od svega drugog, ali ono što je napravio nedavno ne vidi se često u svijetu profesionalnog sporta.

Prochazka je proveo tri dana u potpunom mraku. U sobi nije bilo ni trunke svjetlosti, ali ni hrane. On se na ovakav način borio s demonima i trenirao je um.

"Samo tri dana u tami i tamo se možeš suočiti sa svim svojim demonima", rekao je Prochazka i dodao je:

Oglasi

"Ne želim previše pričati o tome. To je moja lična stvar", istakao je češki borac, ali je ipak otkrio određene stvari.

"Veoma pomaže jer si tu sam. Po prvi put sam se odlučio učiniti ovako nešto vez hrane. Imao sam samo vodu. Mnogo bolji je osjećaj kada ne unosiš hranu jer osjećaš snažno sve procese u tijelu. Um radi dosta".

"Tri, pa čak i četiri dana nisu ništa. Ja to koristim da shvatim ko sam zaista i onda mogu početi s treninzima koji me guraju još više prema naprijed", rekao je Prochazka.

UFC šampion će novi izazov imati 10. decembra. Tada je na rasporedu revanš protiv Glovera Teixeire u kojem će po prvi put braniti svoj UFC pojas.

Jiri Prochazka je u bogatoj karijeri odradio 33 meča. Dugo je bio član Rizin organizacije, gdje je ostvario većinu pobjeda, a na omjeru je od 29 pobjeda, tri poraza i jednog neriješenog rezultata.

Posljednji poraz doživio je još 2015. godine nokautom od Muhhameda Lawala, a potom je uslijedila serija od 13 uzastopnih pobjeda od kojih su tri u UFC-u.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi