Aleksandra Samardžić osvojila zlato na Evropskom kupu

Evropski kup U21 u Paksu

Aleksandra Samardžić osvojila zlato na Evropskom kupu

D. Rakanović

Bosanskohercegovačka judistkinja Aleksandra Samardžić osvojila je zlatnu medalju na Evropskom kupu U21 Atomu Kupu koji se održava u mađarskom Paksu. 

Bh. judistkinja je u kategoriji do 70 kg napredovala u sami vrh Svjetske U21 ranking liste. 

Međutim, ona nije jedina takmičarka iz BiH koja je ostvarila zapažen rezultat na ovom takmičenju. 

Bh. reprezentativac Toni Miletić je jučer u kategoriji do 90 kg također osvojio zlatnu medalju. Miletić se ovom pobjedom probio na sam vrh Svjetske U21 ranking liste. 

Uspješan nastup imao je i Almin Šljivo u kategoriji do 81 kg, koji je zauzeo sedmo mjesto, dok su Hadis Jerlagić -100 kg i Domogoj Marić -90 kg eliminirani u prvom kolu. 

Nastup jje danas zabilježio i Ivan Jozeljić u kategoriji do 66 kg, ali je ostao bez plasmana. 

Uz bosanskohercegovačke reprezentativce u Paksu su predsjednik i selektor Judo Saveza Bosne i Hercegovine Branislav Crnogorac, trener Željko Zadro, dok je bh. reprezentativka Larisa Cerić na ovom takmičenju u ulozi trenera i trener.

Atom Kup - Evropski judo kup U21 2017 jedno je od najjačih takmičenja na godišnjem nivou na svijetu za starosnu kategoriju U21. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi