Hrvatski nokauter najavio apsolutni haos u ringu: "Zažalit će što je prihvatio borbu"
Izazov karijere za The Savagea (Foto: Instagram / Alen Babić)

Alen Babić protiv Fishera

Hrvatski nokauter najavio apsolutni haos u ringu: "Zažalit će što je prihvatio borbu"

Midhat Šljivak

Hrvatski bokser Alen Babić u subotu će u Londonu imati vjerovatno i najveći izazov u dosadašnjoj karijeri. The Savage za protivnika ima neporaženog Engleza Johnnyja Fishera. Obojica pred ovaj meč obećavaju nokaut.

Alen Babić i Johnny Fisher najavljuju žestok obračun u subotu. Duel dvojice fenomenalnih nokautera predvodit će event u Londonu, a obojica obećavaju nokaut.

The Savage pred ovaj meč tvrdi da se osjeća kao kod kuće i da će se Bik iz Romforda jako loše provesti.

"Osjećam se odlično. Uopšte ne osjećam da je ovo njegov teren, već kao da sam kod svoje kuće", rekao je Babić i nastavlja:

"Da me je uhvatio prije pola godine jako bih se loše proveo. Sada će biti grozno za njega. Prihvatio je borbu u pogrešno vrijeme", tvrdi Babić.

Iza hrvatskog boksera je bila veoma teška godina. Neprepoznatljiv je bio u borbi protiv Lukasza Rozanskog u borbi za WBC bridger pojas i nokautiran je nakon svega nekoliko sekundi.

Oglasi

Pao je psihički nakon te borbe. Ipak, kratko je to trajalo, ustao je i počeo trenirati.

"Nisam dozvolio da ostanem po strani. Ostao sam bez novca, ali sam trenirao svaki dan. Bilo je jako teško prolaziti kroz sve to."

Babić smatra da će iskustvom u ringu nadmudriti 25-godišnjeg Britanca.

"Prvog teškaša sam nokautirao prije 13 godina, kada je on imao 10-ak godina. Johnny je tip kakav sam ja bio. Ništa mu neće pomoći, navijači, otac. Osjetit će koliko je strašno kada je sam u ringu."

Oglasi

"Napravio je grešku što je prihvatio ovu borbu. Znam dobro koliko je breme na njegovim leđima i pod kolikim je pritiskom."

Sam je sebe hrvatski bokser stavio u poziciju autsajdera.

"Ja sam sam sebe stavio u poziciju autsajdera. Iz te pozicije sam došao do borbe za titulu prvaka svijeta. Je*eš favorita. Johnnyju će biti teško da se vrati kada izgubi ovaj meč."

Prognozirao je ishod ove borbe.

"Bit će pakao. Kreirat ću mu pakao. Ne zanima me boks, bit će ludilo", poruka je Tha Savagea.

Oglasi

S druge strane i Johnny Fisher obećava nokaut. Imao je i sparinge sa zakletim neprijateljem Alena Babića, Filipom Hrgovićem.

"Imao sam odličan trening kamp sparirajući s Filipom Hrgovićem u Texasu. Otvorila se mogućnost da se borim s Babićem u julu i činilo mi se kao odlična ideja. Nije mu baš mudro da stane uz mene. Veći sam, jači i bolji ratnik.", rekao je Fisher i potom je prognozirao meč:

"Očekujte pravi vatromet i nakon toga kinesku hranu za ponijeti", poručio je Fisher.

Englez je na omjeru od 11-0 u karijeru uz 10 nokauta, a Babić je na omjeru od 12-1 uz 11 nokauta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi