Kakva bomba iz Gloryja: Alistair Overeem se vratio kickboxingu
Foto - Instagram

Nakon 11 godina ponovo među konopcima

Kakva bomba iz Gloryja: Alistair Overeem se vratio kickboxingu

M. Šljivak

Legendarni nizozemski borac Alistair Overeem (41) vratio se svom izvornom sportu kickboxingu.

Ovaj 41-godišnji borac potpisao je višegodišnji ugovor sa najboljom svjetskom kickboxing promocijom Gloryjem, te se nakon 11 godina vratio ovom sportu.

Overeem je imao veoma uspješnu kickboxing karijeru. Bio jedan od najjačih udarača i imao je učinak od 10 pobjeda i četiri poraza.

Potom je potpuno posvetio MMA sportu. Bio je jedan od najboljih teškaša svijeta, te je držao pojaseve prvaka Dreama i Strikeforcea.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CP3eKD8AICx/[/instagram]

Jedini je čovjek koji je u isto vrijeme držao pojaseve Dream, Strikeforce i K-1 prvaka svijeta.

Međutim, nikada nije uspio da osvoji UFC pojas, a najjača MMA organizacija svijeta otpustila ga je prije nekoliko mjeseci.

"Vratio sam se", kratko je poručio Overeem nakon što je Glory potvrdio da je legendarni borac njihov član.

Overeem će sasvim sigurno odmah htjeti napad na pojas prvaka kojeg drži Rico Verhoeven, a tu je i Badr Hari sa kojim Overeem ima 1-1 u karijeri.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti