UFC otpustio dvije legende
Foto - Screenshot

Velika odluka

UFC otpustio dvije legende

M. Šljivak

Rukovodstvo UFC-a odlučilo je uručiti otkaze dvojici legendarnih MMA boraca.

Članovi najveće svjetske MMA promocije više nisu Junior dos Santos i Alistair Overeem, dvije istinske legende i borci koji su godinama bili u vrhu teške kategorije.

Nekadašnji šampion Dos Santos ima četiri vezana poraza. Vidljivo je bilo u posljednjim borbama da je daleko od najboljih dana i bilo je očekivano da će uskoro napustiti UFC u kojem se borio od 2008. godine i gdje je nosio pojas šampiona 2011. godine.

Overeem sa druge strane je tri godine stariji, ali se nije očekivalo da će dobiti otkaz jer je iza sebe imao nekoliko zaista sjajnih borbi i nije imao vezane poraze.

Ipak, posljednji poraz od Alexandera Volkova očigledno je bio presudan u odluci UFC-a i Overeem će potražiti drugog poslodavca.

Top Komentari

user1583752673
Ostarili
0 0
Keno
Sad ce overeem opet na iglu pa da se bori u glory
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi